ویزای تحصیلی استرالیا و آشنایی و شرایط گرفتن اقامت از این طریق

ویزای تحصیلی استرالیا همواره شرایط اقامتی مناسب را برای متقاضیان اخذ اقامت دائم استرالیا فراهم آورده است. استرالیا از  چند سال پیش با ارائه طرح های مهاجرت از طریق تخصص نسبت به جذب نیروهای تحصیل کرده و یا متخصص مشتاق بوده است. همه این ها و این نکته که دانشگاه های برتر این کشور در زمره ی ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند. همواره استرالیا را کانون بسیاری از علاقه مندان به تحصیل در خارج از کشور قرار داده است.

ولی بسیاری از دانشجویان با توجه به اینکه شرایط پیدا کردن کار و اخذ اقامت دائم استرالیا، سهل تر از دیگر کشورهاست، تمایل زیادی به اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی استرالیا می نمایند.

تحصیل در مدارس کشور استرالیا

تحصیل در مقاطع دبستان و دبیرستان کشور استرالیا در بهترین مدارس خصوصی و دولتی استرالیا میسر است و کشور استرالیا برای از بین بردن دغدغه خانواده ها در رشد و تربیت دانش آموزان در محیطی بیگانه، شرایط ویژه ای را نظیر محیا کردن خوابگاه های دانشجویی با امکانات پیشرفته، تهیه غذای اسلامی و حلال، فراهم کردن بستر نظارت مستمر اولیای دانش آموز بر روند تحصیلی و زندگی در استرالیا و بسیاری دیگر از امکانات را جهت تسهیل و بهبود بخشیدن زندگی در حین تحصیل در استرالیا بوجود آورده است. هزینه های تحصیل و زندگی در استرالیا در دوره دبیرستان و دانشگاه در حدود ۲۵ تا ۳۰ هزا دلار استرالیا است که این هزینه شامل هزینه مدرسه، خوابگاه، غذا، بیمه و …. می باشد.

گفتنی است که دانش آموزان پس از سپری کردن دوره دبیرستان در استرالیا امکان ورود به بهترین دانشگاه های کشور استرالیا را دارا می شوند، و با توجه به درآمد قشر تحصیل کرده در کشور استرالیا که میزان ۱۰ تا ۱۲ هزار دلار به صورت ماهیانه می باشد، صرف هزینه برای تحصیل فرزندانتان در استرالیا، سرمایه گذاری بسیار ارزشمندی در راستای آینده ایشان می باشد.

لازم به ذکر است که دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور استرالیا پس از اتمام دوره تحصیلی خود به راحتی می توانند جهت دریافت گرین کارت استرالیا اقدام نمایند و پس از گذراندن ۵ سال به شهروند استرالیا تبدیل شوند.

نکته دیگر این است یک شهروند انگلیسی می تواند جهت دریافت اقامت استرالیا برای افراد خانواده خود اقدام نمایند و این بدان معنی است که خانواده دانشجو نیز می تواند به وی ملحق شود.

تحصیل در مقطع لیسانس کشور استرالیا

متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور استرالیا می بایست با در دست داشتن گواهی مبنی بر اتمام ۱۲ سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی مدرک پیش دانشگاهی در ایران) می توانند جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های کشور استرالیا اقدام نمایند.

داوطلبانی که آخرین مدرک تحصیلیشان مدرک دیپلم ایران می باشد می توانند با گذراندن دوره پیش دانشگاهی خود در کشور استرالیا وارد دانشگاه شوند.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور استرالیا، اخذ نمره ۶ در آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در آزمون تافل الزامی است ولی داوطلب می تواند دوره های آموزش زبان انگلیسی را در کشور استرالیا و قبل از شروع دوره های دانشگاهی خود سپری کنند.

برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا همانند دیگر کشورها ارائه مدارک ذیل الزامی می باشد:

  1. مدرک دال بر تسلط بر زبان انگلیسی (حداقل آیلتس ۶ آکادمیک)
  2. مدرک دال بر تمکن مالی
  3. ارائه اصل یا گواهی مدارک تحصیلی و ریز نمرات
  4. ارائه توصیه نامه اساتید
  5. مدارک سوابق کار (در صورت دارا بودن)
  6. مدارک شناسایی ومسافرتی فرد

نکته ای که در دانشگاه های استرالیا به عنوان مشکل پیش روی علاقه مندان به اخذ ویزای استرالیا تلقی می شود، شهریه ی زیاد دانشگاه ها است بطوریکه سالیانه و به صورت میانگین شهریه ای در حدود ۳۰هزار دلار به عنوان شهریه دانشگاهی معین شده است.

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در استرالیا برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع لیسانس در کشور استرالیا می باشد. هزینه های دانشگاه های استرالیا نیز بصورت میانگین سالیانه ۱۲ تا ۱۵ هزار دلار می باشند، البته این مبلغ شامل دانشگاه های با رتبه علمی ۱ تا ۱۰ استرالیا نمی شود و لیکن دانشگاه های رتبه ۱۰ تا ۱۰۰ استرالیا هم جزء برترین دانشگاه های دنیا محسوب می شوند.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور استرالیا مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۱۳ تا ۱۵ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

حال این سوال مطرح می گردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود، کار دانشجویی پیدا کند  یا  خیر؟

پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها، تجربه کاری، ویژگی های شخصی فرد، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است. ولیکن تجربه ارزشمند موسسه طهران مبین این مطلب است که فقط به دلیل ویژگی های شخصی متفاوت ( مثل عدم وفق پذیری با محیط، سطح ضعیف برقراری ارتباط و یا عوامل مشابه ) می باشد.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس کشور استرالیا

متقاضیان ورود به مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های استرالیا را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:

  1. افرادی با سوابق تحصیلی عالی
  2. افرادی که سوابق تحصیلی معمولی دارند ولی فاصله زمانی میان آخرین مقطع و اقدام جهت اخذ ویزا برای ایشان کمتر از دو سال است
  3. افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی ایشان میگذرد.

بدیهی است گروه اول بواسطه سابقه درخشان تحصیلی (فاکتورهای این سابقه درخشان معدل کل بالای ۱۷، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب، نمره IELTS یا TOEFL خوب) می توانند جهت اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر استرالیا اقدام نمایند. این گروه از متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی استرالیا حتی الامکان دریافت هزینه های زندگی علاوه بر هزینه های تحصیلی خود را از دانشگاه های استرالیا دارا می باشند.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خود می توانند دانشگاه های خوب با هزینه ای در حدود سالیانه ۱۰ تا ۱۸ هزار دلار اقدام نمایند، البته دانشگاه های دیگری نیز در این کشور با هزینه کمتری وجود دارند. این دسته از دانشجویان در دانشگاه های استرالیا می توانند با انجام فعالیت های دانشجویی، در راستای پرداخت شهریه های دانشجویی قدم بردارند.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور استرالیا مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در استرالیا برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا، رفت و آمد، بیمه و سایر  هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع فوق لیسانس در کشور استرالیا می باشد. هزینه های دانشگاه های استرالیا نیز بصورت میانگین سالیانه ۱۲ تا ۱۵ هزار دلام می باشند، البته این مبلغ شامل دانشگاه های با رتبه علمی ۱ تا ۱۰ استرالیا نمی شود و لیکن دانشگاه های رتبه ۱۰ تا ۱۰۰ استرالیا هم جزء برترین دانشگاه های دنیا محسوب می شوند.

تحصیل در مقطع دکترای کشور استرالیا

متقاضیان ورود به مقطع دکترا در دانشگاه های استرالیا را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد :

  1. افرادی با سوابق تحصیلی عالی
  2. افرادی که سوابق تحصیلی معمولی دارند ولی فاصله زمانی میان آخرین مقطع و اقدام جهت اخذ ویزا برای ایشان کمتر از دو سال است
  3. افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی ایشان میگذرد.

بدیهی است گروه اول بواسطه سابقه درخشان تحصیلی (فاکتورهای این سابقه درخشان معدل کل بالای ۱۷، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب ، نمره  IELTS یا TOEFL خوب) می توانند جهت اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر استرالیا اقدام نمایند. این گروه از متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی استرالیا حتی الامکان دریافت هزینه های زندگی علاوه بر هزینه های تحصیلی خود را از دانشگاه های استرالیا دارا می باشند.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خود می توانند دانشگاه های خوب با هزینه ای در حدود سالیانه ۱۰ تا ۱۸ هزار دلار اقدام نمایند، البته دانشگاه های دیگری نیز در این کشور با هزینه کمتری وجود دارند. این دسته از دانشجویان در دانشگاه های استرالیا می توانند با انجام فعالیت های دانشجویی، در راستای پرداخت شهریه های دانشجویی قدم بردارند.

حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور استرالیا مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در استرالیا برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع دکترا در کشور استرالیا می باشد. هزینه های دانشگاه های استرالیا نیز بصورت میانگین سالیانه ۱۲ تا ۱۵ هزار دلار می باشند، البته این مبلغ شامل دانشگاه های با رتبه علمی ۱ تا ۱۰ استرالیا نمی شود و لیکن دانشگاه های رتبه ۱۰ تا ۱۰۰ استرالیا هم جزء برترین دانشگاه های دنیا محسوب می شوند.

ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور استرالیا را داشته باشد قبل از رفتن به استرالیا و برای رفتن به سفارت  باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در استرالیا است. کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور استرالیا مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان انگلیسی مسلط بوده و  دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور استرالیا بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور استرالیا کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم، پروسه گرفتن پاسپورت انگلیسی را بگذرانند.

 

Please wait...
درج نظر