تحصیل در اسپانیا می تواند راهی آسان برای ورود به یکی از بهترین کشورهاست.

تحصیل در اسپانیا امکان یادگیری را با فرهنگ غنی این کشور فراهم می کند.

تحصیل در اسپانیا یکی از راه های مناسب برای ادامه زندگی در یکی از کشورهای خوب اروپاست. اما از سال ۲۰۱۱ میلادی کشور های جزو اتحادیه اروپا دچار رکود اقتصادی شدند  که اسپانیا هم از این قاعده مستثنی نیست. کشور اسپانیا یکی از کشورهایی است که بیشتر از سایر کشورهای اتحادیه اروپا درگیر رکود اقتصادی شده است. فلذا متقاضیان غیر اسپانیایی که جهت اخذ اقامت کاری در کشور اسپانیا می باشند از شانس کمتری برای اخذ اقامت این کشور دارا می باشند. این نکته کشور اسپانیا دلیلی برای جذب کمتر متقاضیان به این کشور شده است. اما با این حال بسیاری علاقه مند ادامه تحصیل در کشور اسپانیا هستند.

تحصیل دراسپانیا در مقطع ابتدایی

در کشور اسپانیا کودکان از ۳ سالگی وارد مهد کودک می شوند. مدت زمان این دوره ۳ سال می باشد که سال آخر برای همگان بصورت اجباری می باشد.

آموزش ابتدایی به مدت ۵ سال می باشد از ۶ سالگی شروع و در ۱۱ سالگی به پایان می رسد پس از اتمام دوره ی ابتدایی دوره ی متوسطه آغاز می شود که به مدت ۳ سال به طول می انجامد که در پایان آن مدرک( Bachiller ) را دریافت می کنند در صورت تمایل ۱۱ سال پیش دانشگاهی را برای ورود به دانشگاهی را برای  ورود به دانشگاه یا دوره های تشکیلات حرفه ای پشت سر می گذارد.

تحصیل دراسپانیا در سطوح عالی در صورتی امکان پذیر است که بدو ورود به دانشگاه داشتن دیپلم دبیرستان و قبولی در آزمون ورودی الزامی می باشد یا مدرک پیش دانشگاهی را گذرانده باشند. در صورتی که دوره ی پیش دانشگاهی را پشت سر نگذاشته باشید. پس از قبولی در امتحان ورودی و تایید صلاحیت علمی می توانید به دانشگاه راه پیدا کنید.

تحصیل در اسپانیا در مقطع لیسانس

نظام آموزشی کشور اسپانیا بدین صورت می باشد که تحصیل در اسپانیا در مقطع لیسانس دروس به زبان اسپانیایی ارائه شده است تا تمامی رشته های ارائه شده به بان اسپانیایی می باشند. دانشگاه های کشور اسپانیا در زمره دانشگاه های برتر دنیا نمی باشند.

مقطع لیسانس در کشور اسپانیا ۴ ساله است افرادی که متقاضی ورود به این مقطع هستند می بایستی مدرک دیپلم را داشته باشند تا بتوانند در این دوره شرکت کنند. هم چنین این نکته حائز اهمیت است که دوره ۴۴ ساله لیسانس به زبان اسپانیای تدریس می شود. که بهتر است در ایران این مدرک را کسب کرده و بعد به کشور اسپانیا مهاجرت تحصیلی کند زیرا گذراندن دوره ی کالج زبان اسپانیای در کشور اسپانیا دوره ای است که سفارت را متقاعد و راضی به دادن ویزا به متقاضی نمی کند و حتماَ باید پذیرش در یک مقطع تحصیلی را برای رفتن به سفارت ارائه دهید.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور اسپانیا مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمد های حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

هزینه های زندگی

دولت اسپانیا با توجه به این که به دانشجویان در هفته اجازه کار ۱۰ ساعت را داده است . آنها می توانند بابت هر ساعت کار بین ۸ تا ۱۰ یورو را کسب کرده قسمتی از مخارج زندگی خود را پرداخت نمایند . هزینه زندگی در اسپانیا حداقل ۵۰۰ یورو در ماه می باشد که بیشترین هزینه را مسکن در بردارد. ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور اسپانیا را داشته باشد قبل از رفتن به اسپانیا و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در اسپانیا است. کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور اسپانیا مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان اسپانیایی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند ولی با توجه به اوضاع اقتصادی نابسامان کشور اسپانیا شرایط پیدا کردن کار در این کشور بسیار دشوار می باشد.

این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور اسپانیا بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور اسپانیا کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس اسپانیایی را بگذرانند.

تحصیل در اسپانیا در مقطع فوق لیسانس

دانشجویان با سپری کردن تحصیل در اسپانیا در مقطع فوق لیسانس شانس خود را جهت اخد بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا افزایش می دهند. دوره تحصیلات کارشناسی ارشد در کشور اسپانیا دو ساله است .با توجه به این نکته که دانشگاه های کشوراسپانیا از جمله دانشگاه های برتر دنیا به حساب نمی آیند فلذا مقصد مناسبی برای ادامه تحصیل نمی باشد.

زبان تدریس

دروس دانشگاهی کشور اسپانیا به دو صورت اسپانیایی و انگلیسی تدریس میشوند. متقاضیان به اخذ پذیرش تحصیلی به زبان اسپانیای، می بایست مدارک دال بر تسلط به این زبان را قبل از ورود به دانشگاه کسب نمایند. گفتنی است کشور اسپانیا مجوز یادگیری زبان اسپانیایی را در کشور اسپانیا به دانشجویان اعطا نمی نماید.

همان طور که در مطالب قبلی ذکر کردیم متقاضیان می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنند. افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند می بایستی مدرک IELTS 6-6.5 را به دانشگاه ارائه دهند.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور اسپانیا مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

هزینه های زندگی

دولت اسپانیا با توجه به این که به دانشجویان در هفته اجازه کار بین ۱۰ تا ۲۰ ساعت را داده است. آنها می توانند بابت هر ساعت کار بین ۸ تا ۱۰ یورو را کسب کرده قسمتی از مخارج زندگی خود را پرداخت نمایند. هزینه زندگی در اسپانیا حداقل ۵۰۰ یورو در ماه می باشد که بیشترین هزینه را مسکن در بردارد. ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور اسپانیا را داشته باشد قبل از رفتن به اسپانیا و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در اسپانیا است. کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور اسپانیا مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان اسپانیای مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور اسپانیا بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور اسپانیا کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس اسپانیای را بگذرانند.

تحصیل در اسپانیا در مقطع دکترا

تحصیل در اسپانیا در مقطع دکترا شامل ۵ سال می باشد که آن به دو دوره ی ۲ ساله که سپری کردن دروس تخصصی و یک دوره ۳ ساله که پایان نامه پژوهشی در مورد یک موضع خاص و دفاع از آن می باشد تشکیل شده است .

کشور اسپانیا همانند سایر کشورهای پیشتاز در بحث تحصیل ، به دانش جویان در حال تحصیل در مقطع دکترا ، توجه ویژه ای دارد و جهت پرداخت مخارج تحصیل ایشان، شرایط ویژه ای را جهت تسهیل طول دوره ی دکترا در این کشور در این کشور فراهم آورده است.

بصورت کلی تحصیلات در مقطع دکترا در دانشگاه های کشور اسپانیا به ۲ صورت تحصیل با بورسیه تحصیلی و تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه ی دانشگاه را شخصا پرداخت می کند،صورت می پذیرد.

تحصیل در شرایطی که دانشجو مستلزم به پرداخت هزینه در دانشگاههای کشور اسپانیا می باشد، همانند اخذ پذیرش د مقطع فوق لیسانس کشور اسپانیا می باشد ولیکن در این مطلب شرایط لازم جهت اخذ فرصت تحصیل در مقطع دکترا به همراه اخذ بورسیه تحصیلی می پردازیم.

با توجه به این نکته که کشور اسپانیا برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند، حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲  هزار دلار را مدنظر قرار می دهند ، فلذا دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور اسپانیا در پیش دارند.

در جهت اخذ بورسیه ی تحصیل مقطع دکترا در کشور اسپانیا فرد متقاضی می بایست پارامترهای ذیل را احراز نمائد:

۱)در دست داشتن مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر

۲)اخد مدرک دال بر تسلط کافی و زبان انگلیسی (حداقل آیلتس  ۶٫۵)

۳)جلب نظر یک استاد مشاور (supervisor) که تز دکترا فرد را پشتبانی نماید.

۴)داشتن تالیفات از قبیل مقالات بین المللی ، کتاب و …

۵)داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده،می توان در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.

زبان تدریس

بسیاری از رشته های مهندسی در مقطع دکترا در کشور اسپانیا به زبان انگلیسی ارائه می شوند.

حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور اسپانیا مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمد های حاصله از کار دانشجویی میتواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در اسپانیا برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۷۰۰  تا ۹۰۰ یورو در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن ، غذا ،  رفت و آمد ، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع دکترا در کشور اسپانیا می باشد.

 

Please wait...
درج نظر