تحصیل درپرتغال و آشنایی با کلیاتی از مهاجرت تحصیلی به این کشور

تحصیل درپرتغال بیشتر مناسب افرادی می باشد که در این کشور اقوام یا دوستانی دارند که شرایط زندگی خارج از ایران را راحت تر کند.

شاید باید گفت که علاقه به تحصیل درپرتغال از میزان کمی برخوردار است. بیشترین متقاضیان کشور پرتغال افرادی هستند که علاقه خاصی به کشور پرتغال دارند و این کشور را برای علاقه شخصی انتخاب می کنند زیرا دانشگاه های پرتغال نسبت به دانشگاه های برتر دنیا از رتبه بسیار پایینی برخوردار است.

تحصیل درپرتغال در مدارس

تحصیل درپرتغال در مقاطع دبستان و دبیرستان در بهترین مدارس خصوصی و دولتی پرتغال میسر است و تحصیلات از سن ۶ سالگی شروع می شود که مدت زمان آن ۹ سال می باشد پس از این مدت زمانی به دانش آموزان مدرک دیپلم اعطا می شود.گفتنی است که دانش آموزان پس از گرفتن مدرک دیپلم در پرتغال امکان ورود به بهترین دانشگاه های کشور پرتغال را دارا می شوند.تحصیلات به دو صورت دانشگاهی و غیر دانشگاهی بوده است.

لازم به ذکر است که دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور پرتغال پس از اتمام دوره تحصیلی خود به راحتی می توانند جهت دریافت گرین کارت پرتغال اقدام نمایند و پس از گذراندن ۵ سال به شهروند پرتغال تبدیل شوند.

نکته دیگر این است یک شهروند پرتغالی می تواند جهت دریافت اقامت پرتغال برای افراد خانواده خود اقدام نمایند و این بدان معنی است که خانواده دانشجو نیز می تواند به وی ملحق شود.

مدت زمان این دوره ۳ تا ۴ سال می باشد.متقاضیان تحصیل درپرتغال در مقطع لیسانس می بایست با در دست داشتن گواهی مبنی بر اتمام ۹ سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی مدرک پیش دانشگاهی در ایران)می توانند جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های کشور پرتغال اقدام نمایند.داوطلبانی که آخرین مدرک تحصیلیشان مدرک دیپلم ایران می باشد می توانند با گذراندن دوره پیش دانشگاهی خود در کشور پرتغال وارد دانشگاه شوند.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور پرتغال ،اخذ نمره ۶ در آزمون ایلتس و یا نمره های مشابه در ازمون تافل الزامی است .

هزینه های زندگی در پرتغال برای دانشجویان به صورت میانگین ۱۵۰۰ یورو در سال می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا ، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع لیسانس در کشور پرتغال می باشد .

ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که  هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور پرتغال را داشته باشد قبل از رفتن به پرتغال و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در پرتغال است.کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور پرتغال مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان پرتغالی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی راپیداکنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند .

این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور پرتغال بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور پرتغال کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس پرتغالی را بگذرانند.

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور پرتغال مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند تا حدود زیادی از هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال جبران کند .

پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است .

ایشان می توانند مدارک تحصیلی خود را از بهترین دانشگاه های اروپا اخذ نموده و شانس خود را جهت اخد بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا افزایش دهند.دوره تحصیلات کارشناسی ارشد در کشور پرتغال دو ساله است .در صورتی که متقاضیان مدرک دال بر زبان انگلیسی را دارا نباشند دوره هایی که معمولا ۵ هفته بطول می انجامد و هزینه آنها حدود ۱۲۰۰ یورو می باشد.

دروس دانشگاهی کشور پرتغال به دو صورت پرتغالی و انگلیسی تدریس میشوند .متقاضیان می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنند . افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند می بایستی مدرک Ielts 6-6.5 را به دانشگاه ارائه دهند .

متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل به زبان پرتغالی دارند می توانند دوره های زبان پرتغالی را در خاک این کشور سپری کنند.دوره های زبان به ۲ صورت برگزار می شود بصورت های فشرده و نیم فشرده که هزینه آنها بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ یورو می باشد.

دانشجویان متقاضی تحصیل درپرتغال در مقطع کارشناسی ارشد مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۱۰ تا ۱۲ یورو به ازای هر ساعت می باشد.

هزینه های زندگی حدود ۲۵۰۰ یورو سالیانه می باشد. که شامل هزینه های مسکن، غذا ، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع فوق لیسانس در کشور پرتغال می باشد.

دانشجویان متقاضی تحصیل درپرتغال در مقطع دکترا ۳ تا ۵ سال می باشد که مستلزم دفاع از رساله می باشد.

متقاضیان ورود به مقطع دکترا در دانشگاه های پرتغال را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:

۱٫افرادی با سوابق تحصیلی عالی

۲٫افرادی که سوابق تحصیلی معمولی دارند ولی فاصله زمانی میان آخرین مقطع و اقدام جهت اخذ ویزا برای ایشان کمتر از دو سال است

۳٫افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی ایشان میگذرد.

بدیهی است گروه اول بواسطه سابقه درخشان تحصیلی (فاکتورهای این سابقه درخشان معدل کل بالای ۱۷، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب ، نمره IELTS یا TOEFL خوب) می توانند جهت اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر پرتغال اقدام نمایند. این گروه از متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی پرتغال حتی الامکان دریافت هزینه های زندگی علاوه بر هزینه های تحصیلی خود را از دانشگاه های پرتغال دارا می باشند.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خود می توانند دانشگاه های خوب با هزینه ای در حدود سالیانه ۱۰ تا ۱۸ هزار دلار اقدام نمایند، البته دانشگاه های دیگری نیز در این کشور با هزینه کمتری وجود دارند. این دسته از دانشجویان در دانشگاه های پرتغال می توانند با انجام فعالیت های دانشجویی ، در راستای پرداخت شهریه های دانشجویی قدم بردارند.

دانشجویان مقطع دکترا کشور پرتغال مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت می باشد.حال این سوال مطرح میگردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود ، کار دانشجویی پیدا کند یا خیر ؟ پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است .

هزینه های زندگی در پرتغال مانند سایر کشور های اتحادیه اروپا گران می باشد که در مقطع دکترا حدود ۲۷۰۰ یورو می باشد.

دروس دانشگاهی کشور پرتغال به دو صورت پرتغالی و انگلیسی تدریس می شوند .متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل به زبان پرتغالی دارند می توانند دوره های زبان پرتغالی را در خاک این کشور سپری کنند.دوره های زبان به ۲ صورت برگزار می شود بصورت های فشرده و نیم فشرده که هزینه آنها بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ یورو می باشد.

Please wait...
درج نظر